Agfa demonstreert zijn vlaggenschip Jeti Tauro H3300 op FESPA 2019

De bekroonde Jeti Tauro H3300 LED-inkjetprinter wordt de blikvanger op Agfa’s FESPA-stand (14-17 mei in München). Dit systeem combineert uitmuntende beeldkwaliteit met indrukwekkende productiviteit en grensverleggende automatisering. Andere livedemonstraties op de stand: de Anapurna H3200i LED-printer en de nieuwste versie van Agfa’s Asanti workflowoplossing voor Sign & Display.

Sinds de marktintroductie vorig jaar is de hybride Jeti Tauro H3300 LED een algemeen verkoopsucces. De gebruikers hebben vooral lovende woorden voor de uitstekende beeldkwaliteit en de voortreffelijke productiviteit. Vorige herfst werd het vlaggenschip van Agfa bekroond tot Product van het Jaar in de categorie ‘Roll-to-Roll UV (meer dan 80 inches)’ door de Amerikaanse vereniging SGIA (Specialty Graphic Imaging Association). Als kers op de taart won de Jeti Tauro H3300 LED ook goud in de prestigieuze Canadian Printing Awards.

Extreme productiviteit. Extreme kwaliteit.

De Jeti Tauro H3300 LED is synoniem voor ‘Extreme productiviteit. Extreme kwaliteit’, de slogan van Agfa voor zijn gamma digitale drukoplossingen. Dit hybride werkpaard onderscheidt zich door heldere, duidelijke en gedetailleerde beelden die met uitzonderlijke snelheid worden gedrukt. Dankzij vier automatiseringsniveaus kunnen printserviceproviders het systeem volgens hun specifieke noden configureren. Naast handmatig in- en uitladen, de halfautomatische modus en de volledig automatische modus biedt de Jeti Tauro H3300 LED een master roll-to-roll configuratie, zodat grote drukkerijen hoogwaardige rol- en plaattoepassingen kunnen combineren met één enkele, ultrasnelle UV-inkjetprinter. Het systeem heeft een uitstekende resolutie 635 x 1200 dpi in alle printmodi, waarmee het prints tot 3,3 m breed met een snelheid tot 453 m²/u kan produceren. Dit is het enige UV-inkjetsysteem op de markt dat kan ingezet worden om volcontinu enkele of dubbele masterrollen te bedrukken zonder toezicht.

Agfa Jeti Tauro

Op de FESPA-stand stelt Agfa ook een andere winnaar van de SGIA-award Product van het Jaar voor: de Anapurna H3200i LED, die de prijs won in de categorie UV-hybride (100.000-500.000 US dollar). Dit hybride druksysteem van 3,2 m is ideaal voor een ruime waaier toepassingen op harde media zonder coating en op rolmedia. De 6-kleurenversie bevat eveneens witte inkt die kan ingezet worden als steunkleur of om op doorzichtig materiaal te drukken voor toepassingen met achtergrondverlichting. Op FESPA zal de Anapurna H3200i LED in dubbele rolmodus werken.

Beste cost of ownership

De bekroonde systemen van Agfa onderscheiden zich niet alleen door hun printkwaliteit en productiviteit. Ze bieden eveneens de beste cost of ownership dankzij hun inktverbruik, dat tot het laagste in de industrie behoort. Verder bieden de led-curinglampen een indrukwekkende lijst ecologische en economische voordelen.

Naast de huidige systemen zijn op de stand van Agfa ook heel wat verrassende en inspirerende samples te zien die aantonen dat de creativiteit van de ontwerpers de enige beperking is voor printtoepassingen.

Kleurconsistentie

Op FESPA 2019 demonstreert Agfa ook de nieuwste versie van Asanti, de intelligente geautomatiseerde productiehub en workflowtool voor Sign & Display-bedrijven. Asanti stroomlijnt de workflowprocessen en biedt drukkerijen een uitstekende printkwaliteit en kleurconsistentie.

Nieuw in Asanti 4.0 is de ondersteuning van de G7-methode, een systeemonafhankelijke set specificaties om nauwkeurige kleuren te reproduceren en visuele overeenstemming te verkrijgen doorheen alle printprocessen. De G7-methode zorgt voor gebruiksvriendelijke richtlijnen om ISO-druknormen te behalen en aanvullende kwaliteitsdoelstellingen te definiëren. De nieuwe G7-ondersteuning van Asanti maakt deel uit van de geïntegreerde wizard voor kleurbeheer van de software.

Bezoekers op FESPA kunnen ook demo’s bijwonen van de Asanti StoreFront web-to-print software en van de PrintSphere-oplossing voor gegevensuitwisseling.