Bijna alle mail-programma’s zetten jouw aangeleverde bestand om in een eigen formaat. Dat zie je vaak als je een mail ontvangt met handtekening dat het logootje ineens; image.jpeg heet. De kwaliteit wordt automatisch minder en als je pech hebt resulteert het in hetgeen jij beschrijft.

Wat is de oplossing? HTML-handtekening maken en je plaatje extern hosten. De meeste bedrijven hebben een website met hosting. Plaats een mapje – dat je bijvoorbeeld ‘signature’ noemt – op de FTP-server en sla daar het plaatje op van het logo. Zonder spaties in de bestandsnaam. Meest gebruikelijk formaat is JPG, maar mijn ervaring leert dat een GIF voor een logo beter is omdat het extreem klein kan worden opgeslagen wat de laadtijd van het logo in de mail versneld.

Er zijn diverse manieren waarop je een HTML-handtekening kunt maken. Maar, wat nog veel belangrijker is, hoe krijg je die werkend in Outlook en AppleMail bijvoorbeeld. Gelukkig zijn daar een hoop mensen je in voor gegaan, als je zoekt op; html handtekening apple mail’ of ‘html signature outlook 2007’ kan je je lol niet op.

Op deze manier kan je ook een vCard link in de mail handtekening zetten die je ook weer op de hosting van het bedrijf plaatst. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos, maar het plaatsen van een aangeleverd JPG’je in het handtekeningen veld van Outlook en dergelijke resulteert in slechte kwaliteit JPG’jes. Hoe goed je het ook probeert.