Tips gevraagd voor het klaarmaken van een bestand voor fotoprint tegen een muur – 400cm x 150 cm

DWQA All QuestionsTips gevraagd voor het klaarmaken van een bestand voor fotoprint tegen een muur – 400cm x 150 cm
Archivemaster Staff asked 2 years ago
Ik zou graag een fotoprint maken voor een wand van 400 op 155 cm voor in een slaapkamer. Hiervoor wil ik een stockfoto gebruiken die ik afhaal van shutterstock. Aangezien de afstand van waarop je de foto bekijkt toch redelijk kort is zou ik de foto graag zo scherp mogelijk hebben, maar dit blijkt een probleem.
Ik heb enkele foto’s die eventueel in aanmerking zouden komen gedownload en bevatten ongeveer deze afmetingen:
7600 x 3702 px 64.3 cm x 31.3 cm (300dpi) 21.2 MB. Een voorbeeld is de foto met nummer: Beeldnummer: 60989917 of 22882585

Maar als ik deze dan ga schalen om tot het juiste formaat te komen dan blijkt de kwaliteit niet goed genoeg te zijn. (Ook moet ik er wel bij vertellen dat ik de print in 4 vertikale delen wil maken aangezien ik maar 1,30 m breed kan printen).
Ik laad de foto in in illustrator, maak de delen de juiste maat, hier kan ik dan ook een snijlijn aan toevoegen en sla het document dan op als EPS bestand om zo in mijn printprogramma (versaworks) te kunnen gebruiken.

Zou mijn werkwijze van het klaarmaken van het bestand niet goed zijn waardoor ik kwaliteit verlies of zou het bestand zelf niet groot genoeg zijn om voor dit soort opdracht te kunnen gebruiken?
Indien U tips voor mij heeft zou ik hier heel blij mee zijn…