Van mediavormgever naar Illustrator. Welke opleiding past hier het beste bij?

DWQA All QuestionsVan mediavormgever naar Illustrator. Welke opleiding past hier het beste bij?
Archivemaster Staff asked 2 years ago
Ik ben een student van het Media College in Amsterdam en doe de opleiding media vormgever met de richting visual design. (dus eigenlijk grafisch vormgever).
Maar ik wil eigenlijk liever de illustratie kant op dan dat ik de grafische kant op ga. Alleen kon ik de opleiding illustration op de kunstacademie niet volgen omdat ik geen hbo kon doen. Na deze opleiding in Amsterdam dat 4 jaar duurt heb ik wel (hoop ik natuurlijk) een goede portfolio. Maar eigenlijk niet veel zin meer om weer 4 jaar naar school te gaan. En weer de zelfde programma’s te gaan beoefenen die ik eigenlijk al ken zoals illustrator, photoshop en indesign. Natuurlijk leer ik genoeg andere dingen maar ik denk dat er wel dingen opnieuw worden besproken. Ik heb natuurlijk nog genoeg tijd om er wel voor te kiezen maar wat als ik het niet doe.

Nu mijn vraag is het mogelijk om een illustrator te worden zonder er een diploma voor te hebben? Verder vroeg ik me af of mensen het begrijpen wat media vormgever is. Omdat het volgens mij op je diploma niet wordt uitgelegd dat het eigenlijk grafisch vormgeving is.

Misschien zijn dit hele simpele vragen maar ik ben 18 en wil gewoon duidelijkheid hierover en hoop dat ik hier mijn antwoorden kan krijgen. Vooral op vraag 1.