Texo Trade Services (TTS) zet PES Mesh, Whiteback Soft en Display Stretch 240 in de spotlights op FESPA 2019

Ook dit jaar zal TTS – de specialist in transfer printmedia en groot formaat bedrukbaar textiel – zich presenteren op de grote vakbeurs FESPA, dit jaar van 14 t/m 17 mei in München. Hier zal zij de bezoekers in haar 100 m2 grote beursstand onder andere nieuwe textielen tonen als alternatief voor PVC Mesh outdoor banners, maar ook een nieuw stretchdoek voor textie frames en textiel voor achterwanden in lichtbakken.

PES Mesh: het PVC-vrije alternatief voor PVC Mesh

Outdoorbanners en bouwhekdoeken met PES Mesh zien er prachtig en zeer professioneel uit. Dit nieuwe textiel bestaat voor 100% uit polyester en is daarmee een PVC-vrij alternatief voor PVC Mesh. PES Mesh kan worden bedrukt met UV, sublimatie direct of transfer. Het weegt slechts 230 g/m2, heeft een zeer hoge treksterkte, een open structuur en daarmee een goede luchtdoorlatendheid. PES Mesh is verkrijgbaar tot een breedte van 505cm.

TTS_spider-wall_display_stretch

Whiteback Soft: nieuw blockout textiel met witte achterkant

Blackback Soft is welbekend in de markt; een kwaliteitsblock-out textiel met gecoate zwarte achterkant. Het materiaal is kreukvrij, heeft rek in zowel de lengte als de breedte en plakt tijdens het sublimatieproces niet aan het beschermpapier. Whiteback Soft is nieuw. Het heeft een extra witte coating aan de achterkant. Het unieke hiervan is dat het ondanks de coating van drie lagen nog steeds 2-3% stretch heeft in beide richtingen. Bovendien is het net als Blackback Soft zeer stabiel in de kalander. Het is dé nieuwe oplossing voor standbouw in textielframes of als achterwand in een lichtbak. Whiteback Soft is geschikt voor bedrukking met UV, sublimatie direct of transfer.

Display Stretch 240: soepel, 100% kreukvrij en minimaal doorschijnend

Dit zeer dicht gebreide displaydoek van 240 gsm met 5% stretch is dé oplossing voor pop-up wanden (spider walls) en textielframes waarbij het doek zo uit de doos in het frame wordt gehangen. Het is ook ideaal voor premium displays waarbij de stabilisatiestang in het frame niet door het doek heen zichtbaar mag zijn. Met normaal displaydoek is dit vaak een probleem; het is te stug en heeft te weinig rek om kreukels eruit te trekken. Bovendien is normaal display net te doorschijnend en zijn aluminium stabilisatiestangen door het doek heen te zien. Display Stretch 240 is 100% kreukherstellend. Het is heel dichtgebreid met een fijn garen (83 Dtex) en schijnt daardoor nauwelijks door. Het resultaat van het fijne garen is ook dat de kleuren zeer krachtig zijn en andere doeken het afleggen tegen deze eyecatcher.

Zeefdrukpapier en -folie

TTS is niet alleen de expert in bedrukbaar textiel, maar is ook al meer dan 20 jaar producent van zeefdruk transferpapier en -folie. De transferpapieren CP105 en NCP105 zijn zeer geschikt voor plastisol en watergedragen zeefdrukinkten. CP105 is een premium transferpapier van 105 g/m2 en aan twee kanten te bedrukken. De achterkant is lichtblauw en heeft medium release. De voorkant is wit en heeft een hogere release. NCP105 is een prijsgunstig papier van ook 105 g/m2 en is tweezijdig wit. Op het gebied van transparante zeefdruk transferfolie biedt TTS diverse cold-peel en (instant) hot-peel folies die geschikt zijn voor alle typen inkten. Een sterk groeiende techniek is transfers gemaakt met digitaal laser in combinatie met zeefdruk wit en lijm. Hiervoor biedt TTS een geheel nieuw ontwikkelde warm-peel transferfolie aan onder de referentie HCS100/1-DPH.

Bezoek TTS op FESPA

Ook dit jaar zal TTS weer bewijzen voorop te lopen in baanbrekende, innovatieve en kostenbesparende technologieën. En u kunt de eerste zijn om hiervan kennis te nemen. Op FESPA staan de experts van TTS u graag te woord op hun stand: nummer B20 in hal B6.

Voor meer informatie: www.texo-trade.com